Misiunea gradinitei

Grădiniţa „Fericitul Ieremia” este o instituție înființată de către Congregația „Surorile de Caritate ale Sfântului Apostol Paul” care oferă o educaţie integrală copiilor înscriși, fără deosebire de apartenenţă religioasă, status social sau etnie.

Acţiunea educativă se inspiră din concepţia creştină a vieţii, viaţa înțeleasă ca un dar şi un bine fundamental pe care omul l-a primit de la Dumnezeu și în care se găseşte sensul ultim al vieţii fiecărui om şi locul în care el atinge plinătatea sa.

Misiunea derivă din nevoile de educaţie, identificate la nivelul societăţii şi al comunităţii. În acest sens întreaga educaţie desfăşurată în grădiniţă şi în afara ei se bazează pe:

  • asigurarea unui act educaţional de performanţă, care să contribuie la formarea unei personalităţi autonome şi creative, la formarea unor copii sănătoşi, eficienţi, activi, cooperanţi care să se adapteze uşor la regimul muncii şcolare şi la orice situaţie în viaţă;
  • crearea unui mediu de respect reciproc în care iertarea poate fi obţinută în adevăr şi iubire;
  • dezvoltarea unor legături dinamice între familie, grădiniţă şi celelate instituţii care să ajute beneficiarul să se dezvolte frumos;
  • siguranţa că experienţele copiilor în grădiniţă au o influenţă pozitivă asupra înţelegerii relaţiilor interumane, promovând toleranţa, respectul şi înţelegerea între copiii de origine socio-culturală, religioasă şi lingvistică diferită;
  • oferirea celei mai alese educaţii pentru toţi copiii fără niciun fel de discriminare;
  • prioritatea este de a oferi un mediu fericit şi sigur, care încurajează creşterea personală, dezvoltarea personalităţii şi a potenţialului copilului pe parcursul vieţii lui.
  • asigurarea părinţilor că educaţia copiilor lor se face într-un mediu sigur, într-o formare personală permanentă și eficientă.

Misiunea grădiniţei noastre este cunoscută şi asumată de către toate grupurile de interes reprezentate prin: copii, cadre didactice, părinţi, instituții religioase, surori, autorităţi locale, şcoală şi alţi reprezentanţi ai comunităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *