Sfarsit de an scolar, VACANTA PLACUTA TUTUROR!

În acest an școlar, 2015-2016, am îndrumat către cunoaștere și educație trei grupe de copii: grupa mică „Fluturașii”, îndrumați de către profesor învățământ preșcolar Husariu Alina, grupa mijlocie „Steluțele”îndrumați de profesor învățământ preșcolar Imbrea Mihaela și grupa mare „Buburuzele”, îndrumați de profesor învățământ preșcolar Holban Natalia.

În acest an școlar v-am oferit tot ce am avut noi mai bun. Pentru că mai târziu, atunci când veți petrece foarte mult timp printre oameni, ne-am străduit să vă învățăm să fiți toleranți, altruiști, prietenoși, cooperanți, încrezători în propriile forțe, creativi, generoși, cinstiți și drepți, senini și împăcați cu voi înșivă.

Am pus în fiecare din voi o scânteie din mintea noastră și o bucată din inima noastră, iar voi ne-ați oferit câte un petic din inimile voastre pure și câte o scânteie din energia voastră nemărginită, făcându-ne să rămânem tinere și energice chiar dacă timpul ne-a mai lăsat câteva fire albe în păr.

Se încheie o nouă etapă din viața voastră de preșcolari. Unii dintre voi mai rămân la gradiniță, iar grupa „Buburuzelor” va pleca la școală. Pentru noi, educatoarele, această etapă nu a înseamnat doar ceva timp în plus, ci și o nouă acumulare de experiențe, de emoții și împliniri trăite alături de voi, în timp ce v-am condus o vreme pașii de-a lungul drumului pe care cu înțelepciune îl numim educație.

Poate că unii dintre voi s-au mai împiedicat, am fost acolo la timp să-i ridicăm, să-i scuturăm de praf și să-i îndrumăm spre înainte, poate că alții au pășit mai încet, mai stângaci, am încercat să-i facem să sporească ritmul și am reușit, dar cei mai mulți dintre voi ați mers hotărât și ferm până la capăt și suntem azi cu toții mândrii de asta.

Noi, educatoarele, v-am fost alături și ne-am străduit să vă facem parcursul acestui an mai ușor, mai frumos, mai interesant și mai pe înțelesul vostru. Dacă am reușit, atunci înseamnă că am lucrat cu un aluat bun, cu niște viitori oameni mari de care vom fi mândri la un moment dat să spunem că au fost copiii noștri. Ni se întamplă câte odată să însemnăm ceva în viața voastră și totuși dacă n-am fi fost noi, ar fi fost alții. Ceea ce veți deveni voi, trebuia oricum să deveniți, cu noi ca educatori sau cu alții, dar cum nimeni nu are darul de a învața de unul singur totul, de data asta suntem bucuroase să spunem că noi v-am însoțit o perioadă pe lunga cale a cunoașterii.

Acum, la despărţire, urăm mult succes în continuare grupei „Buburuzelor” să fiţi sănătoşi, copii şi părinţi laolaltă, să vă bucuraţi de frumuseţile vieţii şi să treceţi cu bine peste greutăţi, şi spun asta în primul rând pentru voi, copii, să nu vă daţi bătuţi în faţa greutăţilor pentru că întotdeauna după momentele neplăcute din viaţă urmează şi bucuria.

Sperăm ca tot ce ați învățat până acum să vă fie de folos, să vă deschidă căi și uși în viață, dar cel mai important e să vă ajute să vă prețuiți timpul, pentru că el este materia din care ne este formată viața. Prețuiți cât puteți anii ăștia frumoși și încercați să nu vă abateți de la educație.

Vă dorim o vacanță frumoasă, plină de momente de relaxare, pe care le meritați cu prisosință!

Colectivul grădiniței „Fericitul Ieremia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *