VIZITĂ LA INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „MIHAIL STURDZA” AL JUDEȚULUI IAȘI

VIZITĂ LA INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „MIHAIL STURDZA” AL JUDEȚULUI IAȘI

            Copiii, cadrele didactice și părinții din grădinița noastră au vizitat Departamentul de Situații de Urgențe Iași unde au fost primiți cu mare bucurie de către pompieri. Echipajul prezent în unitate a stat la dispoziția copiilor prezentându-le toate echipamentele de intervenție din dotare.

                    Preșcolarii au fost foarte încântați și impresionați de vizualizarea autospecialelor și de accesoriile din dotare. Cei mici au avut posibilitatea să vadă cum funcționează pistoalele sub presiune pentru refularea apei, folosite în cazul stingerii unor incendii. Domnii pompieri le-au stat la dispoziție, răspunzând la toate întrebările celor mici și curiozităților acestora.

            Pornind de la premisa că un viitor cetățean  responsabil își ajută semenii în anumite situații critice, ne dorim să formăm un astfel de comportament civic   încă de la grădiniță punând astfel bazele unei atitudini de responsabilitate față de semeni și față de mediul înconjurator.

          Vizita și-a atins scopul, preșcolarii au fost fascinați de toate cele văzute și trăite, mulți dintre aceștia exprimându-și dorința, când vor crește mari vor să devină pompieri pentru a salva vieți.

Imaginile surprinse în timpul vizitei sunt dovada celor menționate mai sus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *